Op de vraag of tatoeëren pijn doet, kan een kort en bondig antwoord worden gegeven; je voelt het altijd. Hoe deze pijn of dit gevoel ervaren wordt, heeft ook te maken met de pijngrens van iemand, de lichamelijke conditie en de plek waarop wordt getatoeëerd. Heb je goed gegeten van tevoren en ben je ontspannen? Ook kan het van invloed zijn als je een griepje of iets anders onder de leden hebt. Let dus goed op jezelf.

Op plaatsen waar de huid dun is (denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je arm of je enkel), zal het zetten als gevoeliger/pijnlijker worden ervaren.

Plaatsen waarvan bekend is dat ze over het algemeen gevoelig zijn, zijn onder andere: de borstkas (bij de man), de ruggengraat, enkel, scheenbeen, de onderkant van de rug, de zijkant van de borstkas, en de binnenkant van de armen. De minder gevoelige plaatsen zijn vaak de bovenarmen, de borst (bij de vrouw), de schouderbladen en de billen.

Goed eten van te voren is van essentieel belang. Ook de inname van extra suiker (dextro) kan helpen de pijn te verminderen.

 

Kijk eens in ons blog: de tien meest pijnlijke plaatsen voor een tattoo