Wanneer je een tattoo wilt en twijfelt over het design, lees dan – ter inspiratie – het onderstaande eens. Niets fijner dan een passende tattoo te creeëren die voor jou een speciale betekenis heeft.

 

Stel jezelf bijvoorbeeld eens een aantal van de volgende vragen:

 

Welke stijlen hebben jouw voorkeuren? (Denk aan Keltisch, Maori, Tribal, Japans, Realistic, Traditioneel old school en new school, bio-mechanical, oriëntal, Fine Line, Black and Gray, Fantasy, cover-up, dieren en de verschillende beeldende kunstvormen).
Heb je voorbeelden van tattoos die jou aanspreken?
Zijn er kunstvormen of kunstenaars die jouw favoriet zijn?
Heb je voorbeelden van cd hoezen, reclamevormen, cartoons, symbolen die je helemaal geweldig vindt?
Zijn er teksten, korte gedichten, songteksten of lijfspreuken die typerend zijn voor jou? Wat zijn je hobby’s?
Welke momenten in je leven zijn aangrijpend geweest voor jou, kun of wil je deze in symboliek laten verwoorden?
Zijn er namen die je graag in je tattoo verwerkt?
Wat zijn jouw lievelingskleuren? (Vergeet hierbij niet de kleding).
Wil je een portret van een dierbaar iemand of van een dier laten verwerken in jouw ontwerp? Zorg er dan voor dat de foto’s die je meeneemt van haarscherpe kwaliteit zijn. Bij wijze van spreken moet ieder wimpertje goed te zien zijn. Daarmee kan gewaarborgd worden dat jouw tattoo sprekend lijkt. Het is voor ons altijd mogelijk om een foto te  maken van de persoon die jij graag op jouw lichaam laat tatoeëren, indien deze persoon op dat moment natuurlijk nog onder de levenden verkeert.
Tijdens een afspraak wordt het lichaamsdeel waar jij je tattoo wilt opgemeten. Er worden enkele foto’s van genomen. Ook worden er foto’s genomen van eventuele tattoo’s die je al hebt, om hierin een aansluiting te vinden.
Zodra dit duidelijk is, kan worden begonnen met het design. Wanneer dit af is volgt er meestal een 2e afspraak. Je krijgt dan het design te zien en je krijgt een foto mee naar huis.
Dan nog de vervolgafspraak om de tattoo te zetten. In de tussentijd kan het design naar wens worden aangepast. Het liefst met wat extra bedenktijd tussen deze afspraken, zodat jij voldoende bedenktijd hebt om zeker te zijn van jouw zaak.
Je kunt ook altijd kiezen voor een bestaand design naar keuze. Maar er kan ook een uniek ontwerp speciaal voor jou op maat verzorgd worden. Impuls-tattoos zijn feitelijk een no-go: Een tattoo is immers voor het leven.
Het is ook mogelijk om een design voor een heel lichaamsdeel te laten maken, welke met grote tussenpozen in delen gezet wordt. Zo voorkom je dat je meerdere onsamenhangende ‘plakplaatjes’ op je lichaam laat zetten.
Vraag je bij je keuze altijd zelf af, of hetgeen je nú graag wilt een tijdelijk modeverschijnsel is en of je daar op lange termijn achter zult blijven staan. Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een informatief gesprek. Als je afbeeldingen hebt van tattoos of tattoostijlen die je mooi vindt, neem die dan mee naar je afspraak.

 

Om tot een passend ontwerp te komen is het natuuurlijk niet onbelangrijk rekening te houden met de plaatsing van de tattoo. Bedenk dat het niet mooi is om een “langwerpig” design op een breed lichaamsdeel (bijv buik) te kiezen, en andersom.

Wellicht heb je hier nog iets aan: Tattoo placement do’s and dont’s