Kan ik mijn eigen tekeningen of foto's meenemen?

Natuurlijk! Deze tattoo blijft op je lichaam voor de rest van je leven en je moet er zeker van zijn dat je je er daarna 100% happy bij voelt. Neem alles met je mee waarvan je dat in je tattoo verwerkt wilt hebben, zodat exact dat gemaakt kan worden wat je in gedachten hebt. Zodat jouw tattoo voor jou de waarde krijgt die jij ook wenst. Het is om het even of je nu precies weet wat je wilt of nog totaal geen idee hebt hoe het eruit moet komen te zien, het streven moet altijd zijn om samen met jou, je tattoowensen in vervulling te laten gaan.

Zijn er voorwaarden waaraan ik moet voldoen om getatoeërd te worden?

 • Wij verwijzen naar het menu info – “hygiëne en gezondheid” waar voorwaarden genoemd zijn waaraan basaal moet worden voldaan om verantwoord een tattoo te kunnen nemen. Ook verwijzen we naar “risico’s bij het nemen van een tatoeage” hier bij de FAQ’s. Lees ook – om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen – onze huisregels die je ook weer vindt onder het info-menu van deze website.
 • Om rust en concentratie op hoog niveau te houden wordt met klem  aangeraden alleen naar de afspraak van het tatoeëren zelf te komen. Er wordt niet toegestaan dat er kinderen bij het tatoeëren worden meegenomen naar de werkplek.
 • Tattoo’s worden niet gezet als er sprake is van alcohol en/of drugs gebruik.
 • Een algemene waarschuwing is dat als er bij je afspraak toch blijkt dat er sprake is van gebruik, de afspraak vervalt en je jouw eventuele aanbetaling kwijt bent. Ook alcohol en of drugsgebruik de dag vóór het aanbrengen van de tatoeage, wordt ten strengste afgeraden.
 • Men behoudt zich ten alle tijden het recht voor om de behandeling te weigeren of om iemand uit de studio te verwijderen zonder opgaaf van reden.
 • Er worden geen tattoos gezet bij personen onder de 16 jaar. Hierbij wordt benadrukt dat het zetten van een tattoo een serieuze aangelegenheid is, waar weloverwogen en niet lichtzinnig over beslist zal moeten worden.
 • Als je nog geen 18 jaar bent (en je wil een tattoo), neem dan een wettelijke ouder/voogd mee en vul dan samen het toestemmingsformulier in. De wettige vertegenwoordiger moet zich legitimeren en het nummer van het legitimatiebewijs moet op het toestemmingsformulier worden genoteerd. Liever geen tattoos bij thuis inwonende jongeren tot 21 jaar zonder nadrukkelijke toestemming van de wettelijke voogd, ook al is het wettelijk niet verplicht.
 • Neem altijd een geldig paspoort of rijbewijs mee ter identificatie, om eventuele twijfel over de leeftijd te voorkomen.
 • Tatoeëer niet op infecties of andere zichtbare huidaandoeningen, verdikkingen, knobbels of wratjes, niet op wijnvlekken, moedervlekken en niet op een aangetaste huid door huidziekten. Licht de tatoeerder hierover ook in als er bijvoorbeeld sprake is van onregelmatigheden in of op de huid.
 • Wijnvlekken geven een grote kans op bloedingen en moedervlekken kunnen niet meer worden beoordeeld op veranderingen als deze zijn getatoeëerd.
 • Wanneer je een allergie tegen latex of pigmentsoorten hebt, kan er niet worden getatoeëerd.
 • Heb je een griepje of iets anders onder de leden of zit je als dame in je periode, dan kan dit alles van invloed zijn op het aanbrengen van je tattoo. Hou hier dus rekening mee en licht de tatoeëerder in.
 • Ben je een dame en ben je zwanger of bevallen maar nog niet volledig ontzwangerd wordt er niet getatoeëerd. Het ontzwangeren duurt ongeveer even lang als de draagtijd van je kind is geweest. Wanneer je zwanger bent is er sprake van een verhoogd risico op infecties. Tatoeëren is dan een no-go.
 • Iedereen, ongeacht de leeftijd, moet bij iedere tattoo een toestemmingsformulier invullen. Het toestemmingsformulier bevat medische gegevens en wordt vertrouwelijk behandeld. Het toestemmingsformulier is alleen ter inzage voor de tatoeëerder, de cliënt zelf en de GGD-inspecteur die de controles uitvoert. Je kunt na afloop een kopie hiervan meekrijgen.
 • Het laten zetten van een tattoo gebeurt op je eigen verantwoordelijkheid en voor eigen risico. De tatoeëerder zorgt voor alle hygiënische en aseptische maatregelen zoals ze gesteld worden volgens de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu. Kijk voor meer informatie op https://Www.rivm.nl

Hoeveel kost het?

Dat hangt af van de afmetingen en het detail in je tattoo. Sommige tatoeages kunnen niet in één sessie worden gedaan. Je krijgt een indicatie tijdens ons gesprek waarbij we je wensen in kaart brengen. Denk er echter wel aan, wanneer een andere artiest bereid is je tatoeage super goedkoop aan te brengen, dat een tatoeage voor het leven is. Je krijgt waar je voor betaald! Als je voor de goedkope optie gaat verwijzen we je naar de FAQ over het herstellen van slechte tatoeages.

Van belang voor het kunnen geven van een prijsindicatie zijn het formaat, de kleur, (denk aan fullcolor, black&grey, duotoon of slechts één kleur). Ook spelen het gehalte van realisme, de gedetailleerdheid, de eenvoud of de ingewikkeldheid van een patroon een grote rol in de uiteindelijke prijsindicatie.

 

75 euro p/u

De gemiddelde prijs van het tatoeëren is € 75,- per uur. De prijs is inclusief het opzetten van de tekening op het lichaam, het voorbereiden van de steriele spullen, het verzorgen van een aseptische en hygiënische ruimte en het tatoeëren zelf.

 

Indicatie

De basisprijs voor het zetten van een tatoeage is € 75,- dit is onafhankelijk van eerder genoemde factoren. Voor het maken van een uniek ontwerp wordt een vanaf-prijs van € 50,- in rekening gebracht.  Ook voor het maken van een vervolgafspraak, nadat je een tattoo hebt uitgezocht, zonder dat hiervoor een speciaal ontwerp moet worden gemaakt, wordt een aanbetaling gevraagd. Voor tattoo’s onder de € 500,- is dat € 50,-, voor tattoo’s boven de € 500,- is dat een derde deel van het overeengekomen totaalbedrag. Ook dit bedrag wordt later bij het zetten van de tattoo verrekend.

Het eventueel bijwerken van de tattoo (mits dit nodig is) moet gebeuren na 5 weken en binnen 2 maanden nadat de tattoo gezet is. Het bijwerken binnen dat tijdsbestek is gratis. Daarna zijn de kosten voor jezelf, € 75,- per uur. Kom hier op tijd mee, zodat er zo weinig mogelijk kleurverschil ontstaat.

Een afspraak kun je tot 24 uur van te voren kosteloos verzetten. Later dan deze 24 uur wordt de aanbetaling verrekend i.v.m tijdderving. Kom je niet of wil je niet meer, dan ben je de aanbetaling kwijt. Voor het inplannen van een nieuwe afspraak wordt dan gewoon weer een nieuwe aanbetaling gedaan.

 

Pinnen is bij ons helaas  niet mogelijk.

Kan ik pinnen?

Het is niet mogelijk om te pinnen.

Wel is er een pinautomaat aan de Markt in Obbicht (100 m)

Aanbetaling

De basisprijs voor het zetten van een tattoo is € 75,- dit is onafhankelijk van eerder genoemde factoren. Voor het maken van een uniek ontwerp wordt een vanaf-prijs van € 50,- in rekening gebracht. Ook voor het maken van een vervolgafspraak, nadat je een tattoo hebt uitgezocht, zonder dat hiervoor een speciaal ontwerp moet worden gemaakt, wordt een aanbetaling gevraagd. Voor tattoos onder de € 500,- is dat € 50,-, voor tattoos boven de € 500,- is dat een derde deel van het overeengekomen totaalbedrag. Ook dit bedrag wordt later bij het zetten van de tattoo verrekend.

 

Een afspraak kun je tot 24 uur van te voren kosteloos verzetten. Later dan deze 24 uur wordt de aanbetaling verrekend ivm tijdderving. De artiest is dan niet meer in de gelegenheid om dat plekje in te vullen. Kom je niet of wil je niet meer, dan ben je de aanbetaling kwijt. Voor een nieuwe afspraak zul je dan gewoon weer een nieuwe aanbetaling moeten doen. Aanbetalingen dienen ervoor je afspraak te reserveren en ter compensatie voor de artiest wanneer de klant niet op de afspraak verschijnt.

Pinnen is bij ons helaas niet mogelijk.

Doet het pijn?

Op de vraag of tatoeëren pijn doet, kan een kort en bondig antwoord worden gegeven; je voelt het altijd. Hoe deze pijn ervaren wordt, heeft ook te maken met de pijngrens van iemand en de plek waarop wordt getatoeëerd. Heb je goed gegeten van tevoren en ben je ontspannen? Ja, je voelt het zetten van een tatoeage. Maar er zijn heel veel mensen met tatoeages en dus is het niet onoverkomelijk. Er zijn vele sensaties om het gevoel te beschrijven, afhankelijk van de persoon en dan niet in de laatste plaats van het betreffende lichaamsdeel. Er zijn zelfs mensen die het een heerlijk gevoel vinden! Weer een nieuwe tattoo erbij!!!

 

Op plaatsen waar de huid dun is (denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je arm of je enkel), zal het zetten als gevoeliger/pijnlijker worden ervaren.

Plaatsen waarvan bekend is dat ze over het algemeen gevoelig zijn, zijn onder andere: de borstkas (bij de man), de ruggengraat, enkel, scheenbeen, de onderkant van de rug, de zijkant van de borstkas, en de binnenkant van de armen. De minder gevoelige plaatsen zijn vaak de bovenarmen, de borst (bij de vrouw), de schouderbladen en de billen.

 

Bij het aanbrengen van een tatoeage gaat het lichaam na 15 minuten endorfine aanmaken, een natuurlijke pijnstiller. De aanmaak van endorfine vraagt heel veel suiker van het lichaam. Daarom kan het gebeuren dat iemand wat flauw wordt tijdens de behandeling. Om dit te voorkomen kun je een uur van te voren starten met Dextro Energy of een andere suikerbom. Liefst geen energydrinks natuurlijk. Het is namelijk aan te bevelen om ontspannen te zijn tijdens de sessie. Ontspannen zijn zal positief uitwerken op de “pijnervaring”.

Zijn er risico's bij het nemen van een tatoeage?

Het aanbrengen van een tatoeage.

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.

De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het verzorgen van de tatoeage.

 

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts.

Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (stilstaand water dus vermijden) (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Je gezondheid.

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

diabetes
hemofilie
chronische huidziekte
contactallergie
immuunstoornis
hart- en vaatafwijkingen
bij het gebruik van antistollingsmiddelen
op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen.
Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je (nog niet ont-) zwanger(d) bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, recente zwangerschap, allergieën, flauwvallen, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

Indien je een griep of iets anders onder de leden hebt of wanneer je als dame je periode hebt kan dit van invloed zijn op het aanbrengen van de tattoo. Hou hier rekening mee.

 

Bij het aanbrengen van een tatoeage zal het lichaam na 15 minuten starten met de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller. De aanmaak van endorfine vraagt zeer veel suiker van het lichaam. Om flauwtes te voorkomen is het raadzaam om een uur van te voren te starten met Dextro Energy of een dergelijke suikerbom. Liefst geen energy drank! Dit zorgt wel voor suikeraanvoer maar brengt ook onrust. Probeer zo ontspannen als mogelijk te zijn.

 

Kijk ook eens op: Veilig tatoeeren en piercen

Ik heb een tattoo die erg slecht is, kan hier iets aan gedaan worden?

Normaal gesproken kan een cover up of andere aanpassing zelfs erg slechte tatoeages zodanig aanpassen dat je niet zult kunnen zien dat het er ooit was. Verwacht een eerlijk antwoord. Als de tatoeëerder denkt dat het niet succesvol hersteld kan worden laat hij je  dat weten en werkt samen met jou aan opties die je hebt zodat je uiteindelijk blij ermee kunt zijn. Doe nooit zomaar iets. Wees ervan verzekerd dat het kunstwerk op je lichaam en hoe jij je daarbij voelt een reflectie van het Zelf is, hetgeen betekent dat jouw tevredenheid zeer belangrijk is.

Hoe lang mag ik niet zonnen en zwemmen en wat doe ik aan nazorg?

Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel) gedurende drie weken. Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen. De zon heeft ook een grote invloed op de kleur in je tatoeage. Deze zal veel sneller verbleken bij mensen die veel in de zon of onder de zonnebank liggen.

 

De termijn van drie weken geldt eveneens voor zwemmen of baden. Vermijdt zogezegd stilstaand water gedurende drie weken.

 

Een handleiding voor nazorg wordt bij afloop van de behandeling aan je meegegeven. Je kunt het ook bekijken bij: de nazorginstructies.

Ik ben bang dat ik flauwval. Kan dat gebeuren?

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage start het lichaam na ongeveer 15 minuten met de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller. De aanmaak van endorfine vraagt extreem veel suiker van het lichaam. Hierdoor kan het gebeuren dat men zich erg flauw voelt worden. Om dit te voorkomen zou je een uur van te voren kunnen starten met om het half uur een Dextro Energy of andere suikerbom te nemen. Liefst geen energydrinks. Want bij het aanbrengen van een tatoeage is het aan te bevelen ontspannen en goed uitgerust te zijn. Dit zal het positieve verloop van de sessie zeker beïnvloeden.

 

Licht de artiest altijd van te voren in over eventueel te verwachten problemen. Dit voorkomt een hoop trammelant achteraf, zowel voor jezelf als voor de artiest.

Ik ben zwanger (geweest) kan ik een tattoo nemen?

Tijdens de zwangerschap wordt er niet getatoeërd. Dit in verband met het verminderde afweersysteem dat je in deze periode hebt. Ná de zwangerschap zal het lichaam eerst volledig hormonaal ontzwangerd moeten zijn. Anders pakt de inkt wellicht niet goed. Hou er ook rekening mee dat een tattoo op plekken waar rek ontstaat tijdens een zwangerschap, bij een eventuele volgende zwangerschap ontsierd kan raken….. let wel… kan…. dit is voor ieder lichaam anders.

Heeft Inktuition een vergunning van de GGD?

Inktuition werkt volgens de richtlijnen en voorschriften van de GGD en dus inderdaad onder vergunning.

Mag ik crematie-as aan tatoeage-inkt toevoegen?

In de hygiënerichtlijn is opgenomen dat bij het zetten van een tatoeage uitsluitend gebruik gemaakt mag worden van zuurvrije vaseline, Bepanthen of MaximusCare. De inkten mogen alleen verdund worden met water, alcohol, glycerine of mengsels daarvan. Tatoeage-inkten mogen geen schadelijke stoffen bevatten.

As van een overledene heeft dan wel een hittebehandeling gehad, maar op het moment dat het verwerkt wordt in een tatoeage zal het zeker niet meer steriel zijn. Daarnaast kan de as alle mogelijke schadelijke verbrandingsproducten bevatten, van zware metalen, tot polycyclische aromaten, tot dioxinen.
Vooraf is niet bekend welke schadelijke stoffen aanwezig zijn en wat de gevolgen op langere termijn zullen zijn.

Er zijn talloze manieren om symbolisch een geliefd persoon te eren, en dus in inkt bij je te houden.
De tattoowereld staat juist voor de beeltenis en symboliek van dit soort aangelegenheden.

Kijk zeker eens in de portfolio Memorial

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Wordt mijn tatoeage nog bijgewerkt en hoe gaat dit in zijn werk?

Na het zetten van de tattoo plannen we meteen de gratis nacontrole. Het eventueel bijwerken van de tattoo (mits dit nodig is) moet gebeuren na 5 weken en binnen 2 maanden nadat de tattoo gezet is. Het bijwerken binnen dat tijdsbestek is gratis. Daarna zijn de kosten voor jezelf, € 75,- per uur. Kom hier op tijd mee, zodat er zo weinig mogelijk kleurverschil ontstaat.