De meesten van ons die een dienstverlenend beroep hebben, hebben wel een “ideale” klant. In een kledingzaak is het die ene vrouw, die al het gepaste terughangt op de kleerhanger, voordat ze het pashokje verlaat. Mensen die in de bediening werken kunnen die persoon vinden in iemand die de verkeerde bestelling krijgt en het zonder mokken gewoon op eet. Op die momenten, wanneer je die engel van een klant hebt, blijkt werken toch nog niet zo vervelend. Er zijn verschillende manieren hoe je gewoon “cool” kunt blijven en zelfs in de tattooshop het werk van de tattoo-artiest kunt veraangenamen. Lees hier hoe je de ideale klant kunt zijn…..

IMG_2082

 

10 dingen waarvan je tattoo-artiest hoopt dat je ze weet:

1. We zijn artiesten, geen helderzienden.

 

Voor mensen die de shop bezoeken terwijl ze nog niet weten wat ze willen, kijk eens op mijn website: tips voor je ontwerp.

Als je een custom tattoo wilt, dus speciaal voor jou, zorg dan dat je een idee hebt, vergezeld van tenminste één referentie-afbeelding. Wanneer je kiest voor een professionele tattooshop heb je kans dat de artiest erg druk bezig is met het idee van een klant (die wél weet wat hij wil), te druk om het idee dat jij in je hoofd hebt, eruit te trekken en het over te zetten op papier. Help mee en doe wat huiswerk. Op mijn website vind je allerlei tips. Een artiest reageert het beste op visuele prikkels. Hoe sneller jij zorgt voor die visuele prikkel (zorg voor referentie-afbeeldingen bijvoorbeeld) hoe sneller we op één lijn kunnen komen, hoe sneller we je ontwerp op papier hebben.

 

2. Bereid je erop voor dat je geduld moet hebben. 

Regelmatig komt het voor dat men zeer ongeduldig is wanneer men een tattoo wilt. Bij het “nemen” van een tattoo is een portie geduld geen overbodige luxe. Wil je een persoonlijke tattoo, die niet iedereen heeft, zul je hier wat tijd voor moeten nemen. Creativiteit laat zich niet afdwingen. Er kan best wat tijd gaan zitten in het maken van een “custom” ontwerp. Creatieve prikkeling voor de artiest in de vorm van meegebracht beeldmateriaal zal de voortgang natuurlijk ten goede komen en scheelt bovendien tijd omdat hierdoor ook misverstanden voorkomen kunnen worden. Bovendien is het niet verstandig om welke vorm van haast dan ook, invloed te laten hebben op het kunstwerk waar je de rest van je leven onlosmakelijk mee verbonden bent.

 

SONY DSC

SONY DSC

 

3. Na de derde keer “her”-tekenen is het stilletjes voldoende zo…

Muggenziften is voor niemand leuk. Vind een artiest die je vertrouwd en wiens werk je mooi vindt omdat je je ermee kunt identificeren en laat hem/haar zijn ding doen.

 

4. Groter werk is niet klaar binnen een uur.

Stel je wilt een grote tattoo op je rug of bijvoorbeeld een sleeve. Zelfs halve sleeves vragen meer tijd dan de meesten zich realiseren. Er zal een intake gesprek plaats moeten vinden waarbij de artiest bekijkt wat de wensen zijn. Ook zal hij de locatie voor de tattoo goed moeten bekijken. Een lichaam is immers rond. Het ontwerp op papier zal hieraan aangepast moeten worden. Vervolgens komt er een gesprek nadat de artiest het ontwerp klaar heeft. Hiertussen zit tijd want het ontwerp komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, zoals eerder gezegd. Tenslotte zal het zetten van de uiteindelijke tattoo in meerdere sessies plaatsvinden met tussenpozen van vier weken in verband met de tussenliggende genezingstijd.

 

5.  De shop is niet voor kinderen

IMG_1665

Dit is een one-size-fits-all- regel die geldt voor zowel babies als kleuters en eigenlijk iedereen onder de 18. En ja, dat geldt ook voor beleefde en welgemanierde kinderen. Hoewel de meeste shops hoge eisen aan hygiëne in het vaandel dragen, zijn er toch altijd risicovolle zaken aanwezig waar ze bij zouden kunnen in een ogenblik van onachtzaamheid. Ook kan er luide muziek zijn en worden er gesprekken gevoerd die georiënteerd zijn op volwassenen. Ook is het zo dat tatoeëren op zich al een zenuwslopende zaak kan zijn en het schrille geluid van een huilend kind dat geen aandacht krijgt kan genoeg zijn om iemands concentratie te breken en de hele ruimte onder spanning te zetten. Het is daarom beter voor jezelf, je artiest en je kind om het thuis te laten gedurende je tattoo-dag. Het allerbeste is eigenlijk om gewoon alleen naar je afspraak te komen.

6. Ga naar het toilet vóór je sessie

Behoeft natuurlijk geen toelichting.

7. Hoeveel kost een sleeve?

Die vraag is niet pasklaar te beantwoorden. “Ik weet niet wat ik wil, maar ik wil een sleeve, hoeveel kost dat?”

Proffessionele shops prijzen niet per lichaamsdeel. De prijs voor je tattoo hangt namelijk af van diverse factoren:

Hoe groot, hoe gedetailleerd, de duur, het ontwerp en of het kleur of black & grey is.

Kortom, het is onmogelijk een prijs te noemen als je niet weet wat je wilt.

8. Tijdsdruk is in niemands voordeel 

Heb je nog belangrijke plannen op dezelfde dag? Kom dan beter op een dag dat je je niet hoeft te haasten. Artiesten houden niet van haastwerk en zouden zelfs kunnen weigeren je tattoo te zetten op die dag.  Een haastig aangebrachte tattoo moet je als klant zeker niet willen!

9. Is het je eerste?

Neem een half uur van te voren wat dextro in. Dit voorkomt eventuele flauwtes. Na 15 minuten tattoëren gaat het lichaam endorfine aanmaken en dit vraagt heel veel suiker van het lichaam. Hierdoor zou men zich wat flauw kunnen voelen. Met dextro voorkom je dit euvel.

10. Onderhandel niet

Onderhandelen is “not done”. Net zoals je niet onderhandeld wanneer je darm eruit wordt genomen, onderhandel je ook niet over een tatoeage. Tatoeages zijn bovendien luxe-items. Er zitten uren werken met hart en ziel in!

IMG_1857

Bron: tattoodo.com

 

 

 

2.55 K